fredag 29 juni 2007

INSÄNDARE = MER ARBETE ÅT FOLKET!

Vi måste se till att alla människor har sysselsättning! Människor som inte har arbete men vill ha mår mycket dåligt av deras ständiga syssellöshet. De vill inte leva på socialbidrag! Vi behöver fler lösningar på detta problemet. Vi ska inte bara ge ut fler städjobb utan också ge dom som själva inte har råd, en chans till någon sorts utbildning.

Den senaste satsningen på nystartsjobb var en bra början men det är fortfarande många arbetslösa kvar. Tyvärr så är det fruktansvärt svårt för människor med utländskt påbrå med brytning att få jobb, jag hoppas Sverige kan lära sig att se förbi fördomar och det vore bra om arbetsgivarna iallafall gav den sökande en chans att komma på arbetsinterjuv och göra sitt bästa istället för att bara avvisa personen för att den bryter! Alla människor har rätt till något slags jobb (med vissa undantag).

Att inte ha någon daglig sysselsättning kan påverka människor mycket negativt. De kanske tillexempel får svårare att kommunicera med människor än vad de tidigare haft eller att ha svårigheter att ta sig ur sin obalanserade vardag.

Jag är en av dom som tycker att det var bättre förr i tiden då man kunde få jobb hur lätt som helst utan utbildning. Visst utbildning är något positivt, men man lär ju sig jobbet genom att jobba. Självklart så behöver man utbildning för dom mer avancerade arbeterna. Men inte tycker jag att man ska behöver gymnasial utbildning för att t ex stå i en kassa på Stena Line. Många utbildar sig idag och betalar massor av pengar men får ändå inga jobb

//En som hoppas och ber för förändring

Inga kommentarer: